2016. jan. 7.

Futócipő teszt - Nike Free 5.0 - második forduló

Tesztelő és cikkíró: Molnár Gergő - triatlonista


Bevallom, kicsit mindig tartok a nagyon könnyű versenycipők hosszabb távú teherbírásától. Véleményem szerintem a legnagyobb márkák, Nike, Adidas és Asics tényleg olyan minőségű cipőket csinál, ahol az anyag biztos, hogy bírja a strapát hónapokon keresztül. Így volt ez ezzel a
Nike Free 5.0-val is, amiben most már benne van pár száz km, de a talp anyaga még mindig nem tömörödött be, a lábfejet körülölelő anyag pedig halvány jelét sem mutatja annak, hogy kedvet kapott volna egy szakadáshoz. Szóval masszívan szállít még mindig!


Az elmúlt hónapokban egy új technika tanulásával bajlódtam, ami elméletileg abszolút igénybe veszi a sarkam/talpam, de ahelyett hogy kezdődő fájdalmak, vagy sérülés jelent volna meg, a régebbi csonthártya gyulladás megmaradt kellemetlenségei is eltűntek. A szabadabb boka mozgás előnyét is élvezhettem, ami szintén segített a tanulásban. Eddig nem sok hátrányát látom ennek a cipőnek, de a következő hónapokban is kitartóan keresem majd azt a bizonyos Achilles sarkot. :) Egyelőre azonban úgy néz ki, hogy egy esetben válunk csak el egymástól, ha leszakad a lábamról. :)

Összegezve, sokat köszönhetek ennek a tesztnek, mivel nagy szerencsével rátaláltam arra a cipőre, ami amellett hogy gyors, meg is véd a sérülésektől! Azt azért szögezzük le, hogy nem egy terepcipő, a köves, akadályokkal tűzdelt erdei utak nem a barátai, mert eléggé szétszedi a talp anyagát (ami betonon viszont kiválóan tapad, és stabil). És hát ilyen esetben hamar megtanulja az ember lábbal letapogatni az út egyenetlenségeit, ami meglehetősen kellemetlen tud lenni. Persze a gyártók nem is ilyen terepre szánták, csak azoknak mondom, akik egy multi funkciós cipőt szeretnének, nem biztos hogy a legjobb választás. Amire viszont kitalálták (betonon, pályán gyorsan/félgyorsan szabadon szaladni), arra szerintem a legjobb választás, mármint azok közül a cipők közül amiket eddig próbáltam. És a színe még mindig húúúú… :)




















Szólj hozzá!