2015. szept. 22.

Futócipő teszt - Asics GT-1000

Tesztelő és cikkíró: Szűcs Fatima - hosszútávfutó


Az első benyomás

Első ránézésre is csodaszép, nem lehet nem észrevenni ezt a türkiz jelenséget! Az első próba alkalmával először meglepett, mennyire öleli-tartja a lábam, ugyanakkor nagyon kényelmes volt ez az ölelés. A felsőrész teljesen egyben szabott, varrás nélküli, az orr rész pedig kapott egy külön kis erősítést- nálam ez külön plusz pont! :)




A cipő sarokrésze - a sarokkehely - meglepően íves, felül szűkebb, de belül kifejezetten tágas, a boka részt is magasan körbefogja - ezzel kapcsolatban aggódtam kicsit, milyen lesz ez futás közben, de tökéletesen kényelmes!
A cipő talpa elsőre masszív, középen egy híd merevíti, tartja a láb-boltozatot. Belebújva vajpuha, kényelmesen stabil. A talppárnák alá rejtett gél-párnácskák gondoskodnak minden lépés tompításáról. Nagyon komfortos!
Első benyomásra az Asics GT-1000 egy minden nap nyúzható, stabil, elképesztően kényelmes, ugyanakkor nagyon könnyű futócipő, aki minden nap arra csábít, hogy "gyere, fussunk egy jót!" :)
Menet közben

Nekem kissé pronáló lábfejem van - magas talpboltozattal. Ez a befelé dőlés leginkább a hosszabb távok során, illetve egyenetlen talajon jelentkezik. Mivel jellemzően hosszabbakat futok (kb. 15km feletti edzések) és földes-füves ösvényen-terepen, olyan cipőre van szükségem, ami ebben a helyzetben segít. Jelentem, ez a cipő tökéletesen megoldja ezt a nem könnyű feladatot! Bár elsősorban aszfaltra tervezett cipővel állunk szemben, könnyedén veszi a kavicsos-murvás fel- és lefeléket, kiválóan tapad a földutakon és még egyszer sem csúsztam meg vele erdőben, terepen! (itt nem durva, technikás terepre gondolok, hanem "kényelmesen" futható erdei utakra -bár azt gondolom, hogy kis hazánkban száraz terepviszonyok között mindenhol futható :) Tehát száraz terepen minden úton megállja a helyét! A talpában megbújó gélpárnák kiválóan csillapítanak, a talpkialakítás stabil, így bátran oda merem tenni minden egyes lépést! A talpkiképzés is igazán tökéletes, nem tud beletapadni sem kavics, sem ágdarabkák, vagy föld...
Aszfalton is nagyon elszánt, elképesztően jól tapad, a talpam alatt pedig puha, könnyű és kényelmes!
Ennél a cipőnél a látszat valóban nem csal, igazi mindennapos, nyúzható, strapabíró edzéstárs, akinél nincs kifogás, menni kell! :)

Így első nekifutásra ezek a gondolatok fogantak meg a cipőről, amit egyébként egyszerűen imádok! :)

Hamarosan még több futásélmény Asics GT-1000 futócipőben!

A cipő: http://goo.gl/vFDiwK

Teszt második forduló>>>





Szólj hozzá!