2015. szept. 12.

Futócipő teszt - Nike Air Zoom Pegasus 32

Tesztelő és cikkíró: Makai Viki - ultrafutó


És a külső igen is számít! Csajok! Fel a kezekkel, aki nem villogtatja meg a futócsukáját a farmerjához, mutatva vele, hogy sportosan trendi, és hogy tud is annyit futni, amennyit egy ilyen cipő elvár, és hogy ő maga is van olyan „felső kategóriás”, mint a lábbelije. :)
Nem csalódtam, szerintem a Nike futócipői továbbra is a legdesignosabb cipők közé tartoznak egy futórendezvény palettáján!



Azonban egy futócipőnél a legfőbb elvárás, hogy kemény terepen, rendeltetésükben is megállják a helyüket! Magyarország ultrafutó dívái is – habár évente 3-4 cipőt is elfogyasztanak, örömmel választanak Nike-t! Mivel az utóbbi 4-5 évben rólam is leszakadt vagy 15 pár Adidas Supernova, így van mihez felkötni ez én új cipellőmnek a cipőfűzőjét! (Érdekességképpen: egy felső kategóriás futócipő általában 1500 kilométerre van hitelesítve /Adidas, Nike, Asics például/, amiben egy könnyebb súlyú nő – a cipő kopása okozta sérülés nélkül – simán belerak 2000 kilométert is.)

Első érintések

A Nike Pegasus 32 próbálásra vaj puha és körül ölel. Magasan van a mérce, hisz egy 24 órás verseny 24. órájában is szeretném ezt elmondani, mert nem előírás, hogy egy ultrafutónak az összes lábujjkörmének le kell ám potyognia – és ez sokban múlhat a cipőn is! Szóval első érzésre ez a minimum. Méretezésében 1 és ½ mérettel választottam nagyobban a lábméretemnél, ami az Adidas méretezéséhez képest ¾ számmal nagyobb. Elől, a lábfej résznél kellően széles és puha, a lábujjak lépéskor, ill. becsapódáskor is kényelmesen elférnek. Sarokrésznél megfelelően párnázott, a "sarkantyúm" (kiálló sarokcsont) kényelmesen elfér benne. A sarok alatti talp rész nem túl magas, optimális. Néhány futólépés után máris szépreményű gondolataim támadnak a közös jövőnkről.

Hamarosan következnek a futó tapasztalatok Air Pegasusban! :)





Szólj hozzá!